Pečivo na cesty a na cestách

S létem přichází čas cestování. A s tím také ochutnávání jídel a pečiva v různých zemích. Turistická místa jsou uzpůsobena pro návštěvu Evropanů i v nabídce pekařského zboží. Ale když se vyhnete tradičním turistickým místům a navštívíte místní pekařství, uvidíte a ochutnáte rozdí

Jak vybírat pečivo?

Chléb a ostatní pekárenské výrobky tvoří základ jídelníčku a je tedy velice důležité, aby původ jejich surovin, technologie výroby i skladování hotového produktu zachovávaly maximum obsažených nutričně cenných látek.

Role obilovin ve výživě

V posledních letech velmi zesílily debaty o pšenici a její roli v lidské výživě. Pšenice je hlavním předmětem těchto debat, ale týká se to nejen jí, ale také dalších obilovin, především ječmene, ovsa a ve střední Evropě samozřejmě také žita.

Pečivo – mýty a fakta

Tmavé pečivo je zdravější? Sladké pečivo má příliš vysoký energetický obsah? Bezlepková strava je zdravá?

Nezatracujme pšenici

Do Česka, s jistým zpožděním, dorazila vlna, která se postupně přehnala Amerikou, západní Evropou a otřásla pohledem na obiloviny v lidské výživě.

Lepek není nepřítel

Jako by najednou vše bezlepkové bylo automaticky zdravé. A navíc se po tom hubne! To je sice pravda, ale bezlepková dieta není určena zdravým lidem.

  • 1