Vyzkoušeli jsme chléb ze všech koutů světa. Kde ho mají nejlepší?

Češi chleba milují, zvláště ten kváskový se stal v posledních letech hitem všech farmářských trhů. Ale podoby chleba mohou být různé. Někdy je úplně placatý, jindy zase tvrdý jako kámen. Francouzi ho musejí mít čerstvý dvakrát denně, zatímco ve švýcarských horách se pekl jen třikrát do roka.

Když se řekne chleba, víte, že...?

Jak má vypadat ideální chléb? A co znamená označení „selský“ nebo „staročeský“? Jaké jsou přípustné záporné hmotnostní odchylky u pekařských výrobků? Jak je to s vlákninou ?

Chléb - mýty a fakta

V uplynulých 25 letech prošel celý pekařský obor dynamickým rozvojem. A tak, jako se vyvíjela naše společnost, měnilo se i tržní prostředí a podmínky pro výrobu chleba.

Chléb - zajímavosti

Jak vzniklo slovo chléb? Proč chléb voní? Chléb součástí manželské smlouvy?

  • 1