Co nám řekly známé osobnosti?

Život bez dobrého pečiva si nedovedu představit a zároveň vím jak těžké dobrý pecen chleba vytvořit. Poctiví pekaří to umí a pečou pro všechny čerstvé pečivo každý den s láskou. Mají mou podporu.

Ondřej Slanina (šéfkuchař, podnikatel, "Kluk v akci")

Pekárenský obor je podle mého názoru bez nadsázky oblastí, která se více než jakákoli jiná podílí na jedinečnosti českého potravinářství již po několik století. Prakticky nikde na světě se nesetkáme s chleby typu Šumava, koblihami, makovými buchtami a dalšími specialitami, jejichž výroba v mnoha regionálních variantách je nejen důkazem schopností našich pekařů, ale také příspěvkem ke stále žádanější národní identitě potravinářských a kulinářských výrobků.

Petr Havel, agrární analytik, novinář, šéfredaktor, držitel ceny Nadace Antonína Švehly

Bez dobrého a kvalitního chleba to nejde. A proto podporuji vaše hnutí za kvalitní český chléb. Můj děda byl pekař a tak vím, že  to není jen tak, upéct dobrý chléb. Kvalitní český chléb a české pekaře je potřeba podporovat. Máte s vašim hnutím „Naši pekaři“ i moji podporu. Mimo jiné rodí se i nová, původní česká pohádka O Pekařce Karolíně…  Úspěšný rok 2016 pro naše pekaře…

Jiří Vondráček, skladatel, muzikant a režisér

Sedmdesátpět let jím český chleba a české pečivo. Od roku 1990 v kvalitě a šíři sortimentu, o kterých se nám dříve ani nezdálo. Po revoluci v roce 1989 právě tato změna byla jednou z prvních, kterou jsme u stolu denně vnímali.

Prof. MUDr Pavel Pafko, DrSc, chirurg, emeritní přednosta III. chirurgické kliniky 1. lékařské fakulty UK

 

Fandím našim pekařům, odmalička tomu tak je. Bez našeho českého chleba, nebo bez čerstvého, voňavého pečiva si život neumím představit. Jestli se mi něco nelíbí, pak jsou to všechny ty různé dopeky, to se přece s kvalitním pečivem od dobrého pekaře nedá srovnat! Myslím si, že bychom na svou českou pekařinu měli být hrdí a neměli bychom si ji nechat vzít.

Petra Janů, zpěvačka

 

Fandím českým pekařům už dlouho. To co jíme a kupujeme je vyrobeno z jakéhosi zmraženého polotovaru. Už jsme zapomněli, jakou má mít chleba chuť. Dokonce jsme si i na ten pečenej v troubách přímo v supermarketech zvykli. Nedávno jsem ochutnal po dlouhé době chléb z pekárny. Zkuste to taky. Nebudete věřit, jakej je v tom rozdíl.

Petr Janda, hudebník

 

S Biatlonem se během přípravy a závodní sezóny dostaneme do různých koutů Evropy i světa. Rádi zkoušíme i ochutnáváme místní speciality, co je však nezaměnitelné, je český chléb a pečivo. Na to se domů těšíme pokaždé! Hezký den a zdar pekařům!

Jaroslav Soukup – ČR reprezentant v biatlonu, několikanásobný medailista z MS a OH

 

Moji předkové se vždy nejvíce báli toho, že nebudou mít na chleba… Chléb náš vezdejší byl proto nejen v jejich každodenním snažení, ale i modlitbách. Dnes už se o chleba tolik nebojíme, zato bychom se měli bát o jeho kvalitu. Proto fandím poctivé pekařině a dobrému chlebu! Vůně čerstvě upečeného chleba s připečenou kůrkou, jak ho kdysi u nás doma na vesnici pekla moje babička, je jednou z těch, co si ponesu ve svých vzpomínkách do konce svého života…

Fero Fenič - režisér, producent, prezident MFF Praha – Febiofest

Zdravím srdečně všechny české a moravské pekaře, protože na jejich chleba nedám dopustit! Procestoval jsem v životě spoustu států, ale nikde nemají tak skvělý chleba jako je ten náš! Hned po návratu domů jsem si vždy koupil čerstvý bochníček, zakrojil krajíc, namazal domácím sádlem, lehce přisolil a nebylo větší pochoutky! Když jsem v mládí studoval ve Francii, prosili mě naši emigranti tam žijící, abych jim přivezl český chleba. Nic jiného nechtěli, vlastně ano, někdy českou hořčici a rum. Ale chleba byl vždy na prvním místě. Je dobře, že se naši pekaři vracejí ke starým a osvědčeným receptům a tak nás krásně  vracejí do dětství. Proto jim přeju, aby vydrželi a nedali se nikdy a nikým zviklat k něčemu „euroevropskému“. Jako Francouzi nikdy neupustí od svých baget či Italové pizz, zůstaňme i my věrni našemu českému, voňavému chlebu. Děkuju a přeju hodně radosti se spokojeností svých zákazníků. Váš Zdeněk Troška   

Zdeněk Troška - filmový režisér

Se sportem jsem procestoval spoustu cizích států, ochutnal mnoho různých jídel. Pravdou je, že většinou již druhý den se mně i mým kamarádům zastesklo po našem českém chlebu. A co dodat? Naši čeští pekaři, snadno nám vyloudí úsměv na tváři.

Jan Kůrka - Olympijský vítěz Mexiko 1968